#michelleoeyKitchen ⁣⁣sok ngide mau bikin zuppa soup, terus pas dipanggang si pastry-nya lepas gak mau nempel 🤦🏻‍♀️ ya udah lah ceburin aja semua ke mangkok 😂 ⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ———⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣ *CREAM SOUP*⁣⁣⁣⁣ #michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Ingredients:⁣⁣⁣⁣ • 1 1/2 tbsp Butter⁣ / Margarin⁣⁣ • 1 1/2 tbsp Flour⁣⁣⁣ • 250ml Milk⁣⁣⁣ • 250ml Chicken Stock⁣⁣⁣ • 1 tsp Cooking Oil⁣⁣ • Chicken Fillet / Smoked Beef / Bacon⁣ (Protein)⁣⁣ • Salt⁣⁣ • Pepper⁣⁣ • Cheese (optional)⁣⁣ • Frozen Mix Vegetables (optional)⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Directions:⁣⁣⁣⁣ 1. In a large pot, heat chicken broth at medium heat.⁣⁣ 2. Meanwhile, sautee protein with 1 tsp oil in a frying pan for a few minutes. Add protein to the broth.⁣⁣ 3. Add the vegetables to the chicken broth, and lower the heat to medium low⁣⁣ 4. In a clean pan, melt butter at medium heat. Add flour, and cook for a couple of minutes. Gradually add milk whisking constantly so that the sauce doesn’t form lumps.⁣⁣ 5. Add the sauce to soup and stir well. Season with salt and pepper. Add cheese if you want.⁣⁣ 6. Cook uncovered for 10 minutes or until the soup thickens.⁣⁣ 7. Serve with chopped parsley and bread if you like.⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣———⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ 🌟 #creamsoup #zuppasoup⁣⁣ 📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhoneXR⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieCooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieFoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieJournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #westernfood #homemade #comfortfood #soulfood #foodstagram #foodgasm #instafood #foodporn #likeforlike #foodstyling #foodphotography #foodlover #foodart #instaphoto #picoftheday #greenfields

#michelleoeyKitchen ⁣⁣sok ngide mau bikin zuppa soup, terus pas dipanggang si pastry-nya lepas gak mau nempel 🤦🏻‍♀️ ya udah lah ceburin aja semua ke mangkok 😂 ⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
———⁣⁣⁣⁣
⁣⁣
*CREAM SOUP*⁣⁣⁣⁣
#michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Ingredients:⁣⁣⁣⁣
• 1 1/2 tbsp Butter⁣ / Margarin⁣⁣
• 1 1/2 tbsp Flour⁣⁣⁣
• 250ml Milk⁣⁣⁣
• 250ml Chicken Stock⁣⁣⁣
• 1 tsp Cooking Oil⁣⁣
• Chicken Fillet / Smoked Beef / Bacon⁣ (Protein)⁣⁣
• Salt⁣⁣
• Pepper⁣⁣
• Cheese (optional)⁣⁣
• Frozen Mix Vegetables (optional)⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Directions:⁣⁣⁣⁣
1. In a large pot, heat chicken broth at medium heat.⁣⁣
2. Meanwhile, sautee protein with 1 tsp oil in a frying pan for a few minutes. Add protein to the broth.⁣⁣
3. Add the vegetables to the chicken broth, and lower the heat to medium low⁣⁣
4. In a clean pan, melt butter at medium heat. Add flour, and cook for a couple of minutes. Gradually add milk whisking constantly so that the sauce doesn’t form lumps.⁣⁣
5. Add the sauce to soup and stir well. Season with salt and pepper. Add cheese if you want.⁣⁣
6. Cook uncovered for 10 minutes or until the soup thickens.⁣⁣
7. Serve with chopped parsley and bread if you like.⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣———⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
🌟 #creamsoup #zuppasoup⁣⁣
📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhoneXR⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieCooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieFoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieJournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#westernfood #homemade #comfortfood #soulfood #foodstagram #foodgasm #instafood #foodporn #likeforlike #foodstyling #foodphotography #foodlover #foodart #instaphoto #picoftheday #greenfields
via Instagram https://instagr.am/p/CIKSkyIhfk6/

#michelleoeyKitchen ⁣⁣simple dessert 🍮⁣ ⁣ Ceritanya silky tofu pudding, tapi gak pake tofu hehehehe⁣ ⁣⁣ ———⁣⁣ ⁣⁣ *SILKY PUDDING* by @vitakwee⁣ #michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣ ⁣ Ingredients:⁣ • 1750ml Fresh Milk (Susu UHT)⁣ • 1 package Nutrijell Plain (Jell-O)⁣ • 1 can Condensed Milk (SKM)⁣ • 1 tbsp Corn Starch (Maizena)⁣ • A pinch of Salt⁣ ⁣ How to:⁣ • Mix all ingredients EXCEPT CORN STARCH in the saucepan⁣ • After boiling, add cornstarch that has been dissolved with water or milk, stir for a while⁣ • Transfer to a small container⁣ ⁣ After pudding harden, Add Topping: (to your taste)⁣ • Canned Fruit Cocktail or Longan⁣ • A Splash of Orange Juice (optional)⁣ ⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣———⁣⁣ ⁣⁣ 🌟 #chocolatepudding #chocolate #pudding⁣⁣ 📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhoneXR⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieCooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieFoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieJournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #dessert #homemade #comfortfood #soulfood #foodstagram #foodgasm #instafood #foodporn #likeforlike #foodstyling #foodphotography #foodlover #foodart #instaphoto #picoftheday

#michelleoeyKitchen ⁣⁣simple dessert 🍮⁣

Ceritanya silky tofu pudding, tapi gak pake tofu hehehehe⁣
⁣⁣
———⁣⁣
⁣⁣
*SILKY PUDDING* by @vitakwee⁣
#michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣

Ingredients:⁣
• 1750ml Fresh Milk (Susu UHT)⁣
• 1 package Nutrijell Plain (Jell-O)⁣
• 1 can Condensed Milk (SKM)⁣
• 1 tbsp Corn Starch (Maizena)⁣
• A pinch of Salt⁣

How to:⁣
• Mix all ingredients EXCEPT CORN STARCH in the saucepan⁣
• After boiling, add cornstarch that has been dissolved with water or milk, stir for a while⁣
• Transfer to a small container⁣

After pudding harden, Add Topping: (to your taste)⁣
• Canned Fruit Cocktail or Longan⁣
• A Splash of Orange Juice (optional)⁣
⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣———⁣⁣
⁣⁣
🌟 #chocolatepudding #chocolate #pudding⁣⁣
📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhoneXR⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieCooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieFoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieJournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#dessert #homemade #comfortfood #soulfood #foodstagram #foodgasm #instafood #foodporn #likeforlike #foodstyling #foodphotography #foodlover #foodart #instaphoto #picoftheday
via Instagram https://instagr.am/p/CIGDFROhKkh/

#allieinBandung ⁣sarapan jaman sekolah dulu. Paling praktis tinggal tuang 😅 Ternyata dimakan bareng cookies juga enak 😋 ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 🌟 #milo #cereal #oreo #milk 📍 #Bandung 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieandchocolate⁣⁣ #allieandsnack⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #nestle #greenfields #chocolate #snack #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #kulinerbandung #kulinerbdg #exploreBandung #foodgallerybdg #foodnotebdg #eatandleasure #tasteofbandung

#allieinBandung ⁣sarapan jaman sekolah dulu. Paling praktis tinggal tuang 😅 Ternyata dimakan bareng cookies juga enak 😋
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
🌟 #milo #cereal #oreo #milk
📍 #Bandung
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieandchocolate⁣⁣
#allieandsnack⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#nestle #greenfields #chocolate #snack #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #kulinerbandung #kulinerbdg #exploreBandung #foodgallerybdg #foodnotebdg #eatandleasure #tasteofbandung
via Instagram https://instagr.am/p/CH_cvRxhSz6/

#allieandinstantfood ⁣⁣#lowcalorie dari 3 jenis yang aku beli, paling enak yang ini 😋 Surprisingly good!!! Gak berharap banyak sebenernya karena dia rendah kalori kan. Eh tapi gak disangka-sangka enak. Malah kayanya kalo ditambahin lontong atau nasi bakalan enak banget nih. Plus ayam suwir 😂😅 #gagaldiet Btw, ini aku modal telur rebus sendiri, yang ternyata kalorinya lebih besar daripada sotonya loh 🙃 ⁣⁣⁣ 🌟 #Fitmee #soto #shirataki⁣⁣ 📍 #Bandung⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #instantfood #indonesianfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary

#allieandinstantfood ⁣⁣#lowcalorie dari 3 jenis yang aku beli, paling enak yang ini 😋 Surprisingly good!!!

Gak berharap banyak sebenernya karena dia rendah kalori kan. Eh tapi gak disangka-sangka enak. Malah kayanya kalo ditambahin lontong atau nasi bakalan enak banget nih. Plus ayam suwir 😂😅 #gagaldiet

Btw, ini aku modal telur rebus sendiri, yang ternyata kalorinya lebih besar daripada sotonya loh 🙃
⁣⁣⁣
🌟 #Fitmee #soto #shirataki⁣⁣
📍 #Bandung⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#instantfood #indonesianfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CH3qh9Thngh/

#allieandinstantfood ⁣⁣#lowcalorie yang ini juga rasanya B aja sih.. oke karena dia low calorie sih 😂 ⁣⁣⁣ 🌟 #Fitmee #carbonara #shirataki⁣⁣ 📍 #Bandung⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #instantfood #indonesianfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary

#allieandinstantfood ⁣⁣#lowcalorie yang ini juga rasanya B aja sih.. oke karena dia low calorie sih 😂
⁣⁣⁣
🌟 #Fitmee #carbonara #shirataki⁣⁣
📍 #Bandung⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#instantfood #indonesianfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CHzur4RBSw6/

#allieandinstantfood ⁣⁣#lowcalorie tertarik cobain ini gara-gara liat story @cha Terus katanya beli di shopee aja suka ada flashsale 😆 #anakdiskonan⁣⁣ ⁣⁣ Mie Goreng ini rasanya oke lah buat shirataki noodle (mie konyaku). Tapi tak seenak yang diharapkan. Mana sedih aja gak dapet sayuran keringnya. Jadi ini wortel modal sendiri, kebeneran punya wortel di kulkas 😅⁣ Hard boiled egg sama bawang daunnya juga modal sendiri yaaahh iniiiii hahahahah⁣ ⁣⁣⁣ 🌟 #Fitmee #MieGoreng #shirataki⁣⁣ 📍 #Bandung⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #instantfood #indonesianfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary

#allieandinstantfood ⁣⁣#lowcalorie tertarik cobain ini gara-gara liat story @cha Terus katanya beli di shopee aja suka ada flashsale 😆 #anakdiskonan⁣⁣
⁣⁣
Mie Goreng ini rasanya oke lah buat shirataki noodle (mie konyaku). Tapi tak seenak yang diharapkan. Mana sedih aja gak dapet sayuran keringnya. Jadi ini wortel modal sendiri, kebeneran punya wortel di kulkas 😅⁣ Hard boiled egg sama bawang daunnya juga modal sendiri yaaahh iniiiii hahahahah⁣
⁣⁣⁣
🌟 #Fitmee #MieGoreng #shirataki⁣⁣
📍 #Bandung⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#instantfood #indonesianfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CHsI-HTh2UM/

#michelleoeyKitchen rasanya udah enak gak pake ngohiong pun, tapi bagian bikin kulitnya crispy and puffed itu gagal mulu 😭⁣⁣ ⁣ Emang harus ditusuk-tusuk kayanya itu kulitnya, tapi susah banget astaga. Tebel kaya kulit badak ngeselin 🤦🏻‍♀️⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ———⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣ *Chinese Crispy Pork Belly* by @recipe_tin ⁣⁣ #michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣⁣ ⁣⁣ INGREDIENTS⁣⁣ * 1 pork belly, skin on (800 – 1.2kg)⁣⁣ * 1 1/2 tbsp Chinese cooking wine (Shaoxing wine)⁣⁣ * 1 tsp Chinese five spice powder (Ngohiong)⁣⁣ * 1 tsp white pepper ⁣⁣ * 1/2 tsp salt⁣⁣ * 1 tbsp white vinegar⁣⁣ * 200 g rock salt⁣⁣ ⁣⁣ ———⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 🌟 #porkbelly #crispyporkbelly⁣⁣⁣ #recipetineats⁣ 📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieandjfood⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #pork #roast #Chinesefood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary

#michelleoeyKitchen rasanya udah enak gak pake ngohiong pun, tapi bagian bikin kulitnya crispy and puffed itu gagal mulu 😭⁣⁣

Emang harus ditusuk-tusuk kayanya itu kulitnya, tapi susah banget astaga. Tebel kaya kulit badak ngeselin 🤦🏻‍♀️⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
———⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
*Chinese Crispy Pork Belly* by @recipe_tin ⁣⁣
#michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣⁣
⁣⁣
INGREDIENTS⁣⁣
* 1 pork belly, skin on (800 – 1.2kg)⁣⁣
* 1 1/2 tbsp Chinese cooking wine (Shaoxing wine)⁣⁣
* 1 tsp Chinese five spice powder (Ngohiong)⁣⁣
* 1 tsp white pepper ⁣⁣
* 1/2 tsp salt⁣⁣
* 1 tbsp white vinegar⁣⁣
* 200 g rock salt⁣⁣
⁣⁣
———⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
🌟 #porkbelly #crispyporkbelly⁣⁣⁣ #recipetineats⁣
📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieandjfood⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#pork #roast #Chinesefood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CHpLs_pBN8-/

#allieandinstantfood ⁣⁣kalo beli ini yang diliatin tuh bukan harganya tapi sibuk liatin “MADE IN”-nya. 😂 Mencari yang dari Malaysia soalnya entah kenapa berasa lebih enak 🤫⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Inframe ft. Batagor H. Isan 😝⁣ ⁣ 🌟 #Maggi #Kari #MaggiKari⁣⁣⁣⁣ 📍⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliecooking⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #instantfood #Malaysianfood #malayfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary

#allieandinstantfood ⁣⁣kalo beli ini yang diliatin tuh bukan harganya tapi sibuk liatin “MADE IN”-nya. 😂 Mencari yang dari Malaysia soalnya entah kenapa berasa lebih enak 🤫⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Inframe ft. Batagor H. Isan 😝⁣

🌟 #Maggi #Kari #MaggiKari⁣⁣⁣⁣
📍⁣ #michelleoeyKitchen⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliecooking⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#instantfood #Malaysianfood #malayfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CHkXKKeBD0R/

#michelleoeyKitchen homemade 🐔 katsu⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ ———⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ *CHICKEN KATSU*⁣⁣⁣⁣⁣ #michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ Ingredients:⁣⁣⁣⁣⁣ • Chicken Breast Fillet⁣⁣⁣⁣ • Salt⁣⁣⁣⁣ • Pepper⁣⁣⁣⁣ • Flour⁣⁣⁣⁣ • Egg Wash⁣ or White Egg⁣⁣⁣ • Bread Crumbs ⁣(Panko)⁣⁣⁣ • Cooking Oil⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ Directions:⁣⁣⁣⁣⁣ 1. Season the chicken breasts on both sides with salt and pepper⁣⁣⁣ 2. Place the flour, egg, and bread crumbs into separate shallow dishes⁣⁣⁣ 3. Coat the chicken breasts in flour, shaking off any excess⁣⁣⁣ 4. Dip them into the egg⁣⁣⁣ 5. Then press into the bread crumbs until well coated on both sides⁣⁣⁣ 6. Heat 2 cm of oil in a large skillet over medium-high heat (deep fried)⁣⁣⁣ 7. Place chicken in the hot oil, and cook 3 or 4 minutes per side, or until golden brown.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ PS: You can store this in the freezer and fry it when you want. Freeze one by one (so that the katsu does not stick together) and store in ziplock bag. Thank me later 👌🏻⁣⁣ ⁣⁣ ———⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ 🌟 #chickenkatsu #katsu⁣⁣⁣ 📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #allieandjfood⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #Japanesefood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary

#michelleoeyKitchen homemade 🐔 katsu⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
———⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
*CHICKEN KATSU*⁣⁣⁣⁣⁣
#michelleoeyRecipeBook #allieRecipeBook⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
Ingredients:⁣⁣⁣⁣⁣
• Chicken Breast Fillet⁣⁣⁣⁣
• Salt⁣⁣⁣⁣
• Pepper⁣⁣⁣⁣
• Flour⁣⁣⁣⁣
• Egg Wash⁣ or White Egg⁣⁣⁣
• Bread Crumbs ⁣(Panko)⁣⁣⁣
• Cooking Oil⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
Directions:⁣⁣⁣⁣⁣
1. Season the chicken breasts on both sides with salt and pepper⁣⁣⁣
2. Place the flour, egg, and bread crumbs into separate shallow dishes⁣⁣⁣
3. Coat the chicken breasts in flour, shaking off any excess⁣⁣⁣
4. Dip them into the egg⁣⁣⁣
5. Then press into the bread crumbs until well coated on both sides⁣⁣⁣
6. Heat 2 cm of oil in a large skillet over medium-high heat (deep fried)⁣⁣⁣
7. Place chicken in the hot oil, and cook 3 or 4 minutes per side, or until golden brown.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
PS: You can store this in the freezer and fry it when you want. Freeze one by one (so that the katsu does not stick together) and store in ziplock bag. Thank me later 👌🏻⁣⁣
⁣⁣
———⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
🌟 #chickenkatsu #katsu⁣⁣⁣
📍 #Bandung⁣⁣⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliecooking⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#allieandjfood⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#Japanesefood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CHepgUkBYWe/

#allieinBandung ⁣⁣😋 ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Lokasinya:⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ >>> BASO TAHU WIBISANA <<<�⁣⁣⁣ Foodlife Riau Junction, Jl. L. L. R.E. Martadinata No.17- 21, Citarum, Kec. Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40115⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 🌟 #BasoTahu #Wibisana⁣⁣ 📍 #Foodlife #RiauJunction⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #Indonesianfood #bandungfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #kulinerbandung #kulinerbdg #exploreBandung #foodgallerybdg #foodnotebdg #foodnotestories #tasteofbandung #michelleoeyBandungDiary

#allieinBandung ⁣⁣😋
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Lokasinya:⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
>>> BASO TAHU WIBISANA <<<⁣⁣⁣
Foodlife Riau Junction, Jl. L. L. R.E. Martadinata No.17- 21, Citarum, Kec. Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40115⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
🌟 #BasoTahu #Wibisana⁣⁣
📍 #Foodlife #RiauJunction⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
📷 #iPhone7plus⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliejournal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#alliefoodie⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#Indonesianfood #bandungfood #comfortfood #likeforlike #foodstagram #foodgasm #foodporn #instafood #foodphotography #foodlover #instaphoto #kulinerbandung #kulinerbdg #exploreBandung #foodgallerybdg #foodnotebdg #foodnotestories #tasteofbandung #michelleoeyBandungDiary
via Instagram https://instagr.am/p/CHadq8Zhb0n/

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started